Menu

Ventilator huren

Voor een optimale droging raden wij aan om de bouwdroger te gaan combineren met een ventilator. Het rendement van de bouwdroger zal met 40% gaan toenemen door er een ventilator bij te zeten. Dankzij de hoge luchtverplaatsing die de ventilator regenereerd zal de verdamping van het bouwvocht 40% sneller gaan. De droge lucht van de bouwdroger wordt dankzij de ventilator ook mooi gelijkmatig verdeeld in uw gebouw .

Weet je niet zeker wat er nodig is voor jouw project?

Onze configurator helpt je verder!

 • Ventilator – TTV 4500 (gratis levering)

  Draagbare, stapelbare axiaal ventilator, multifunctioneel inzetbaar voor ondersteuning bij bouwdroging, stofafzuiging, koeling, verwarming etc. Schakelbare ventilatorsnelheid.

  De goedkoopste in België! Vraag een offerte aan
 • Ventilator – TFV 30 S (gratis levering)

  Radiaal ventilator, speciaal ontwikkeld voor tapijtdroging en waterschades in het algemeen. En ook voor het versneld drogen van chappe. Ideale huurprijs / prestatie verhouding. Kan net als de TFV 10 S onder een hoek van 0o, 45o en 90o gebruikt of opgeslagen worden. De TFV 30 S is stapelbaar. Voor het drogen in de bouw, na grotere waterschades en bij gebruik in combinatie met slangen bevelen wij de TTV serie axiaal ventilatoren aan.

  De goedkoopste in België! Vraag een offerte aan

Acties en prijzen

Bij het huren van meerdere toestellen geniet u van een extra korting.

 • Brons

  10% korting

  1 bouwdroger

  +

  1 ventilator

  of

  1 kachel

  Offerte aanvraag

 • Zilver

  20% korting

  1 bouwdroger

  +

  2 ventilators

  of

  2 kachels

  Offerte aanvraag

 • Goud

  35% korting

  2 bouwdrogers

  +

  2 ventilators

  +

  2 kachels

  Offerte aanvraag

 • Op maat voor jou

  Weet je niet goed wat er juist nodig is voor jouw project?

  Gebruik de configurator en wij helpen je verder!
  Configurator

Super kortingen geldig bij huurperiode van 4 weken. Onze service: gratis levering, plaatsing alle nodige verlengsnoeren en automatische waterafvoer voor de bouwdrogers. Gratis vochtmeting bij afhaling.

Deze actie is geldig tot 17 april 2017 en niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Het optimaliseren van de ontvochtigingscapaciteit!

Bouwdrogen in combinatie met verwarming:

Hoe hoger de kamertemperatuur, hoe korter de droogtijd. Gebruikt u ontvochtigers in combinatie met kachels, dan mag u de kachel niet te dicht bij de ontvochtiger opstellen. De bouwontvochtiger kan immers de droge, warme lucht van de kachel aanzuigen, waardoor het rendement sterk zou dalen.

OPGELET:
Bij het inzetten van gaskachels wordt veel vocht geproduceerd. Bij verbranding van 1 liter gas komt 0,78 liter water vrij. Daarnaast kunnen de vrijgekomen verbrandingsgassen vers stucwerk verkleuren. Het hoeft bovendien geen betoog dat het gevaarlijk en ongezond is om te werken in een ruimte waar verbrandingsgassen vrijkomen.

Daarom verkiezen wij electrische kachels of, indien er te weinig elektriciteit op de werf aanwezig is een direct gestookte verwarming op ontgeurde petroleum. Deze warmeluchtblazer (met een vermogen van 44Kw) werkt gewoon op 220v (kostprijs € 8/dag) en wordt standaard aangeleverd met een thermostaat zodat u geen druppel petroleum te veel zal gaan verbruiken. Indien gewenst leveren wij samen met dit warmtekanon enkele bidons ontgeurde petroleum bij u op de werf.

Enkele nuttige tips :

Voor een nog effectievere droging raden we u aan ontvochtigers in combinatie met ventilatoren te gebruiken:

 • Door de sterke luchtbeweging verdampt het water sneller.
 • Door de hoge luchtsnelheid langs het te drogen oppervlak kan het water dat uit de capillaire openingen van het materiaal komt, sneller verdampen. Enkel de waterdamp kan door de ontvochtiger uit de lucht gehaald worden.

OPGELET:
Laat de ventilator steeds langs het te drogen oppervlak blazen en nooit er rechtstreeks op. Ook hoeken en moeilijk bereikbare ruimten met weinig luchtcirculatie verdienen uw extra aandacht.