Menu

Opstijgend vocht?

Laat het niet naar uw hoofd stijgen!

Wanneer we het hebben over vochtproblemen komen we vaak terug uit bij een van de belangrijkste oorzaken daarvan en dat is: opstijgend vocht. Zo goed als alle traditionele metselwerk dat in contact staat met de bodem, is hier vroeg of laat aan onderhevig. Ieder van ons loopt dus kans om ooit wel eens in aanraking te komen met opstijgend vocht. Laat dit echter niet naar uw hoofd stijgen. Want ook deze vorm van vochtproblemen kunnen wij behandelen.

Wat zijn nu de oorzaken van opstijgend vocht?

Opstijgend vocht, of capillaire opstijging, zoals dit fenomeen ook wel wordt genoemd, is onder meer afhankelijk van de poreusheid en de poriënverdeling van de gebruikte bouwmaterialen. Daarnaast spelen ook de structuur en samenstelling van de mortel, de muurdikte en de zouten in het metselwerk een voorname rol. Niet te vergeten natuurlijk is de aanwezigheid in meer of mindere mate van bestaand grondvocht op de plaats van het gebouw. Al deze factoren en een eventueel tekort aan verdampingsmogelijkheden zorgen ervoor dat u met opstijgend vocht krijgt af te rekenen.

Onthoud evenwel steeds dat het zinloos is om de sporen van opstijgend vocht te gaan verbergen achter een laag verf, cement, aluminiumfolie of wat voor materiaal dan ook. Na verloop van tijd zullen de vochtplekken toch weer zichtbaar worden en zal blijken dat er aan het oorspronkelijke probleem niets werd verholpen. Het meest efficiënte middel om opstijgend vocht tegen te gaan is het aanmaken van een waterdichte barrière. Hiervoor kan u zich best wenden tot een gespecialiseerde firma.

Eens die barrière is aangelegd hebt u de oorzaak wel bestreden, maar daarmee is het probleem van opstijgend vocht nog niet weg. En hier schiet bouwdroger.be u te hulp. Van zodra uw muren afdoende behandeld zijn kan u op ons rekenen om het reeds opgenomen vocht weer uit uw muren te verwijderen. Bij bouwdroger.be kan u rekenen op een vlotte en zeer snelle uitdroging van uw muren zodat uw woning weer helemaal gezond en stabiel kan worden.

Contacteer ons! Wij staan graag voor u klaar!