Menu

Vochtige en besmette muren, wat nu?

Vochtige muren kunnen verschillende oorzaken hebben. Mocht u juist nieuw plakwerk hebben laten aanbrengen in uw nieuwbouw of renovatie woning dan is de oplossing vlakbij. Ook als uw pleisterwerk nu al enige schimmelvorming vertoond dan is het nog net niet te laat. Vraag gerust ons persoonlijk advies voor de bouwdroging van uw woning.

Zonder u op onnodige kosten te jagen bent u in een mum van tijd verslost van uw vochtige muren. Maar vochtige muren kunnen ook andere oorzaken hebben. Vooral in oudere woningen merken we dat er vaak nog gebouwd is zonder waterkering.Met als gevolg dat uw fundering nat komt te staan en u met vochtige muren komt te zitten. Wij hoeven u er niet op te wijzen dat wonen in een vochtige leefomgeving zeer schadelijk is voor de gezondheid. Bovendien is een woning met vochtige muren de ideale omgeving voor schimmels, huiszwam en ongedierte.

De mogelijke problemen die zich kunnen manifesteren bij vochtige muren.

  1. Vernietiging van het metselwerk onder invloed van de zouten en de vorst.
  2. Zeer hoge stookkosten daar de warmte isolatie van vochtige muren sterk vermindert word. Ook een woning met een te hoge relatieve luchtvochtigheid zal zeer moeilijk te verwarmen zijn.
  3. Schimmelvorming, algen,zwammen en ongedierte zoals stofluizen en zilvervisjes kunnen een zeer negatieve invloed op uw gezondheid hebben.
  4. Ook een herkenbaar symptoon is de muffe geur die een vochtige woning met zich meebrengt.

Indien er sprake is dat geen of een slecht werkende waterkerende laag in uw vochtige muur de oorzaak is van uw vochtprobleem raden wij u aan een gespecialiseerde firma te contacteren.

Wij kunnen u alvast volgende firma’s warm aanbevelen.

Eenmaal u vochtige muur geïnjecteerd en behandelt is dan kan u rekenen op de services van Bouwdrogers.com.

Wij zorgen ervoor dat uw vochtige muren op de kortste keren weer mooi droog zijn.

Gratis vochtmeting en drogingscontrole na 4 weken droging.