Menu

Drogen met verwarming

Sneller drogen met verwarming

Er zijn verschillende elektrische kachels die speciaal zijn ontwikkeld om de droogprocessen in de bouw te versnellen. Ze zijn niet alleen robuust en sterk, maar ook ongevoelig voor het verwisselen en uitvallen van een fase. Deze kachels kan men onderscheiden van alle andere elektrische kachels omdat ze een speciaal uitblaasrooster hebben. Bouwdroger in combinatie met de uitstekende warmte van onze electische kachels zal het droogproces aanzienlijk gaan verkorten. Hierdoor zal er minder schade aan verse bouwmaterialen kunnen ontstaan.

Je hebt verschillende soorten kachels die op verschillende manieren werken. Enerzijds de electrisvhe kachels. Uiteraard kunnen deze enkel ingezet worden indien er voldoende stroom op der werf aanwezig is. Op plaatsen waar het niet het geval is stellen wij voor om te werken met heteluchtverwarming op ontgeurde petroleum of op propaangas. Indien er echt echter zeer grote ruimtes moeten verwarmd worden kies je het best voor een indirect gestookte stookolie verwaming met bijhorende stookolietank. Het grote voordeel bij deze laatste is dat stookolie nog steeds een goedkoop product is en dat alle uitlaatgassen naar buiten worden afgeleid. Zowel bij onze electrische kachels als bij de indirect gestookte kachels kunnen ook slangen worden aangesloten zodat ze perfect te gebruiken zijn om de warmte mooi te verdelen bij droging, brand en waterschade of voor moeilijk bereikbare plaatsen (bv kruipruimten of verlaagde plafonds).

Dus zoals je ziet kun je zowel met onze electrische verwarming of direct of indirect gestookte kachels vochtige oppervlakten sneller laten drogen.

Als laatste puntje hou je er best wel rekening mee dat je de kachel niet te dicht bij de bouwdroger plaatst. Als dit wel gebeurt wordt de droge warme lucht die de kachel uitblaast direct door de bouwdroger aangezogen. Het rendement zal dan snel dalen. Plaats ook geen indirect gestookte kachels bij vriestemperaturen buiten, want als je op dat ogenblik buitenlucht gaat verwarmen dan heb je kans op krimpscheuren met alle gevolgen van dien. Wij geven u graag advies indien u gaat drogen in combinatie met verwarming.