Menu

Drogen met ventilatoren

Sneller drogen met behulp van ventilatoren

Om het drogen van je nieuwbouw of renovatie te versnellen kun je een bouwdroger gebruiken. Maar voor een nog betere droging hebt u ook de mogelijkheid om een ontvochtiger in combinatie met een ventilator te gebruiken. Hierdoor is er een sterkere luchtbeweging waardoor het water sneller verdampt. Door de hoge luchstnelheid over het te drogen oppervlak zal het water dat uit de opening van het materiaal komt sneller verdampen. De waterdamp kan enkel door de ontvochtiger uit de lucht gehaald worden.

Houd wel rekening dat je de ventilator nooit rechtstreeks op het de drogen oppervlak plaatst, maar langs het oppervlak. En voor de hoeken en moeilijk bereikbare plaatsen met weinig luchtcirculatie moet je goed opletten.

Een bouwdroger in combinatie met een ventilator wordt ook gebruikt om grotere ruimten met vochtproblemen sneller te laten drogen. Hiervoor kan men krachtige, geruisarme ventilatoren bij ons gaan huren. Onze ventilatoren zijn schakelbaar in drie verschillende standen, zodat ze voor elk probleem een oplossing kunnen bieden.